Translate

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

H «Ανίερη Συμμαχία» στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Ο Τζόνι Ντεπ και ο Τζόελ Έτζερτον στα γυρίσματα της ταινίας

Μετά τα φεστιβάλ της  Βενετίας  αλλά και του Τορόντο η «Ανίερη Συμμαχία» («Black Mass») έκανε την πρεμιέρα της στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ενώ οι κριτικές που απέσπασε ήταν διθυραμβικές.
Σε σκηνοθεσία του Σκοτ Κούπερ στη ''συγκλονιστική'' κατά τους κριτικούς και όχι μόνο ταινία πρωταγωνιστούν ο Τζόνι Ντεπ, σε μια οσκαρική ερμηνεία, ενώ στο πλευρό  του θα δούμε ένα ιδιαίτερο καστ που κερδίζει τις εντυπώσεις, μεταξύ των οποίων οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζόελ Έντζερτον, ο οποίος πιθανότατα θα είναι κι αυτός υποψήφιος για όσκαρ, Ντακότα Τζόνσον, Κέβιν Μπέικον, Πίτερ Σκάσγκαρντ και Ντέιβιντ Χάρμπορ.
Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του '70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντζερτον) πείθει τον πασίγνωστο μαφιόζο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI με σκοπό να ξεσκεπάσουν και να κατατροπώσουν την  ιταλική μαφία.
Πρόκειται για μια δραματική ταινία η οποία βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε από κάθε έλεγχο και μέτρο, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.
Η «Ανίερη Συμμαχία» κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από αύριο 15 Οκτωβρίου από την Tanweer.

 Ντότσια Μαρία-Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου