Translate

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νέα αεροπορική τραγωδία

Συντριβή  αεροσκάφους  στη Χερσόνησο του  Σινά


    Αεροδρόμιο Pulkovo (Ρωσία): οι συγγενείς των θυμάτων μαθαίνουν  για τη πτώση του αεροσκάφους 
         πηγή φωτογραφίας: www.NewYorkTimes, Anatoly Maltsev/ European Pressphoto Agency


Συνετρίβη σήμερα το πρωί ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος τύπου «Airbus A-321» της «Kogalymavia» με 224 επιβάτες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και 17 παιδιά.
Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή  περιοχή του Σινά, ενώ σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό, Sherif Ismail, η πρόσβαση στο σημείο συντριβής είναι δύσκολή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, όμως πραγματοποιείται κάθε δυνατή προσπάθεια προσέγγισης. Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», ενώ στη συνέχεια αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας τόνισε πως:«Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο».
Πάντως, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες. Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων, μέσα από τα συντρίμια του αεροπλάνου, ακούγονται φωνές επιβατών και βογκητά, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις για τη κατάσταση.
Παράλληλα, οι  αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για την αιτία συντριβής του αεροσκάφους και κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη. Πάντως, από τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται η πτώση να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια ή κατάρριψη.

Ντότσια Μαρία-Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου