Translate

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το νερό... τρώγεται!

                        πηγή φωτογραφίας; www.EuropeanInstituteOfInnovation&Technology.com

Πρόκειται για τη νέα ανακάλυψη των Rodrigo Garcia Gonzalez, Guillaume Couche και Pierre Paslier του « Skipping Rocks Lab» στο Λονδίνο, η οποία φέρει την ονομασία «Ooho» και αποτελεί μια βιοδιασπώμενη μπάλα νερού που  θα σχετίζεται με την ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού στο μέλλον.
Όσον αφορά την όψη μοιάζει με εμφύτευμα σιλικόνης ή με ένα μπαλόνι γεμάτο νερό, ενώ στη συνέχεια, μπαίνει σε στρώματα μεμβράνης χλωριούχου ασβεστίου και σε φύκια. Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται στη μαγειρική και ονομάζεται «σφαιροποίηση» και είναι εντελώς ακίνδυνη για τον άνθρωπο, αφού η στρώση ζελατίνας μπορεί να καταναλωθεί άφοβα.
Το «Ooho» έλαβε βραβείο βιωσιμότητας 22.500 δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αξίζει παράλληλα να επισημάνουμε ότι, εάν κάποιος δεν επιθυμεί  να φάει  το περιτύλιγμα της μπάλας νερού, μπορεί να το πράξει, παρά το γεγονός ότι είναι βρώσιμη, με αυτό να δείχνει πόσο φυσικό είναι το προϊόν. Μάλιστα, επικρατεί και έντονος ενθουσιασμός με την ιδέα ότι μπορεί να δημιουργηθεί υλικό συσκευασίας που είναι τόσο ακίνδυνο, ώστε να τρώγεται κιόλας.

Ντότσια Μαρία-Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου